Tupperware Wasemmer

Tupperware Wasemmer

De Tupperware Wasemmer is een product die erg bekent staat als de Reuze Emmer. Je kunt met deze Tupperware Wasemmer namelijk heel veel kanten op. Je kunt het gebruiken om voedingswaren, speelgoed, drank, zakjes chips, voer voor de dieren in bewaren.

Gebruiksaanwijzing Tupperware Wasemmer en handig om te weten zoals het in achtnemen van onderstaande grondregels:

• Vul de emmer (ook bij weinig wasgoed) altijd tot 4 cm onder de bovenrand met water.

• Gebruik slechts 1/3 van het wasmiddel dat u normaal zou gebruiken.

• Sluit de emmer goed af, en ontlucht deze goed door het deksel een klein stukje te openen en er tegelijkertijd goed op te duwen.

• Ontluchten en schudden een aantal keren herhalen, totdat er geen lucht meer uitkomt. Na het ontluchten de emmer aan de bovenkant met twee handen vast pakken en grote ronddraaiende bewegingen maken. Eventueel tussendoor nog eens ontluchten, ik herhaal dit meestal 3 keer met tussentijden van ong. 5 á 10 min. Je hoeft maar een paar keer rond te draaien en dan weer even te laten rusten. Dan is het al klaar!

• Plaats nooit de emmer in de zon! Tupperware mag niet in de zon!

• Laat het wasgoed nooit lang in de warme sop staan, aangezien het vuil naar boven komt drijven en terugslaat op het wasgoed bij het afkoelen van het water.

Wat gebeurt er nu in de emmer?

Er blijft altijd lucht tussen het wasgoed zitten die in de vorm van luchtbelletjes naar boven komt. De opstijgende luchtbellen trekken als het ware het vuil mee naar boven. Na een poosje zit dus het vuil in principe bovenop het water. Haal nu niet het wasgoed door het bovenste vuile water eruit, maar laat eerst het water eruit lopen!! Goed uitspoelen en klaar is de was.

Het is geen wonderemmer, dus sokken die al zwart zijn worden niet meer wit. Maar nieuwe sokken die zwart zijn geworden, krijg je echt schoon. Bij zeer vuile was eerst het vlekkenmiddel op het kledingstuk aanbrengen en dan in de emmer doen. Heb je een extreme vlek van bijv. jus, kerrie, thee, koffie of tomatensaus dan moet je die eerst even nat maken met koud water (vooral vieze sportsokken) of voorbehandelen met een vloeibaar wasmiddel. Dit is heel belangrijk, want bij warm water brandt de vlek er juist in, waardoor het wasgoed niet meer goed schoon wordt.

De Tupperware Wasemmer kun je voor elk soort was gebruiken. Hieronder zijn enkele voorbeelden voor je op een rij gezet:

Fijne was

Lamswol, zijde etc. en ook sommige stoomgoed. Dit stoomgoed moet wel koud water kunnen verdragen. Dit kunt u bij uw stomerij navragen. Doe de fijne was in de emmer en vul deze met koud water tot ongeveer 4 cm onder de rand. Voeg ca. 2 dopjes Woolite toe. Sluit vervolgens de emmer goed af. De emmer dient u nu te ontluchten en te schudden. Herhaal dit ontluchten en schudden enige keren. Laat het wasgoed 3 min. in de emmer staan. Daarna kunt u het wasgoed uitspoelen en nat ophangen of voorzichtig opgevouwen centrifugeren.

30°C was

Wasgoed natmaken met koud water. Emmer vullen met lauw water en iets wasmiddel toevoegen. Doe het wasgoed in de emmer en vul deze tot ongeveer 4cm onder de rand met lauw water. Sluit vervolgens de emmer goed af. De emmer dient u nu te ontluchten en te schudden. Herhaal dit ontluchten en schudden enige keren. Laat het wasgoed 30 min. in de emmer staan. Tijdens dit proces dient u de emmer nog één of twee keer te schudden. Daarna kunt u het wasgoed uitspoelen. Bij nat ophangen van het wasgoed behoeft u nagenoeg niet te strijken.

50°C was

Zie de aanwijzingen van de 30 graden was hierboven, maar gebruik in je Tupperware Wasemmer voor uw witte en bonte wasgoed nooit water met een hogere temperatuur dan 50 graden. Je loopt namelijk de kans dat bij een te hoge temperatuur van het water, het deksel van de emmer schiet met alle mogelijke gevolgen van dien.

Inweken

U dient altijd in te weken met een sopje van koud water. Zo kunt u bijvoorbeeld waspoeder oplossen in heet water en later het koude water toevoegen. U kunt ook inweken met een echt inweekmiddel, b.v. BIOTEX. Met koud water kunt u de was gerust een nacht laten staan. Vul de emmer dan ook tot ongeveer 4 cm onder de rand en vergeet ook nu niet het ontluchten en het schudden een aantal keren te herhalen.

TIP!

De Tupperware-emmer is ook ideaal om LEGO te wassen of om grotere hoeveelheden dierenvoeding in te bewaren. De emmer heeft een inhoud van 9ltr. Ook kan de emmer op vakantie dienst doen als koelkast. Als je er koud water in doet en vult met soda dan blijft dit dus koud! Dan kun je er prima flessen in koel houden of zelfs bijv. boter die je in een lekvrij schaaltje hebt gedaan en dan in de emmer. Verder kan de emmer op de vakantie dienst doen om te gaan douchen. In de emmer blijft alles goed droog en het is niet erg dat deze op een evt. vieze of natte vloer staat. Ook kun je de emmer gebruiken als je gaat varen. Je kunt hierin ideaal je fotocamera, mobiel, wat kleding etc. droog in bewaren. De emmer blijft drijven. En als laatste: ben je aan het verbouwen en behangen, maak dan in één keer heel veel behangplaksel in de emmer. Sluit de deksel goed af en na weken, ja zelfs maanden, is het nog gebruiksklaar. Dat scheelt veel werk en je hoeft niets weg te gooien.

Tupperware Wasemmer kopen

De Tupperware Wasemmer in nu koop in onze webshop. Ga naar de website en koop de Tupperware Wasemmer nu!

Tupperware Wasemmer Oranje