Tupperware MicroCook
Koken in de Magnetron met de Tupperware MicroCook wordt steeds leuker en eenvoudiger. De MicroCook is ideaal om boter of chocolade te smelten, puddingpoeder om te roeren of zelfs snel marmelade te maken. Wil je snel je maaltijden koken dan is de MicroCook wel de oplossing voor alles. Heb je weinig tijd en wil je snel je aardappelen koken? Giet een beetje water in de kan en doe er de schoongespoelde en eventueel geschilde aardappelen in. De vuistregel is: 1 minuut kooktijd op 600 watt per middelgrote aardappel.
Recept Groentesoep met Kip koken in de Tupperware MicroCook
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Magnetron: 20-21 minuten op 600 watt + 10 minuten rusttijd
Ingrediënten voor 4 personen
2 Lente-uitjes
1 geperste knoflooktenen
20 g verse gember, fijn geraspt
300 g Kippenbout (zonder vel en botten)
800 ml water
1 Laurierblad
1 Snufje saffraan
1 TL zout
Peper
150 g Sellerie
250 g Broccoli
200 g Erwten (Diepvries), ontdooid
1-2 EL Sojasaus
4 Takjes Peterselie
Bereiding met de Tupperware MicroCook
1. Het witte gedeelte van de lente-ui klein snijden. Samen met de knoflook en de gember in de MicroCook 2,25 L doen.
2. Het kippenvlees klein snijden, bij de lente-ui in de MicroCook doen. Water toevoegen, laurier en kruiden toevoegen en alles doorroeren.
3. De MicroCook met de deksel erop op 600 watt 8 minuten in de magnetron opwarmen. De soep doorroeren en nogmaals 7 minuten op 600 watt verhitten.
4. De sellerie in dunne plakken snijden, de broccoli in kleine roosjes verdelen. Samen met de erwten aan de soep toevoegen en met de deksel er op nog eens 5-6 minuten op 600 watt gaar maken. Daarna nog 10 minuten laten staan om na te garen.
5. De soep met sojasaus op smaak brengen. De peterselie en het groen van de lente-uitjes versnipperen en bij het opdienen over de soep strooien.